Počet zaniknutých firiem medziročne vzrástol o takmer 70 percent

Koronakríza výrazne ovplyvnila podnikanie na Slovensku. Svoju činnosť muselo v tomto roku ukončiť podstatne viac spoločností ako v roku 2019. Ako totiž vyplýva z údajov zverejnených v Bisnode Corona Indexe, počet firiem, ktoré zatiaľ v aktuálnom roku, stopli svoje podnikateľské aktivity je v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúce roka vyšší o takmer 70 percent. Kým v tomto roku ukončilo k 7. septembru na Slovensku svoju činnosť 3 471 firiem, k rovnakému dátumu predchádzajúceho roka ich bolo 2 051.

22.09.2020 14:14
debata (6)

„Od začiatku tohto roka je možné na Slovensku pozorovať výrazný nárast spoločností, ktoré ukončili podnikateľské aktivity alebo smerujú do bankrotu. To sa citeľne odráža na počtoch ohrozených zamestnancov,“ popísala vývoj podnikateľskej základne analytička Bisnode Petra Štěpánová.

Bisnode je líder v dátach a analytike. Zamestnáva viac ako 2 100 pracovníkov v 19 krajinách Európy. Používa analytiku a skóringové modely, vďaka ktorým predpovedá zákaznícke správanie, či poskytuje detailné informácie.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #zaniknuté firmy