Taxikári žiadajú pomoc. Rezort dopravy ich požiadavky už študuje

Občianske združenie koncesovaných taxikárov chce dosiahnuť zlepšenie situácie domácich podnikateľov v tomto odvetví. Adresovalo preto svoje požiadavky vláde, ministerstvu dopravy, ale aj jednotlivým koaličným stranám, poslancom parlamentu a bratislavskému magistrátu.

19.06.2020 15:14
Taxi / Taxík / Taxikár / Foto:
debata (1)

Aktuálne sa podľa OZ deformuje trh aj samotné podnikateľské prostredie v oblasti taxislužby najmä v dôsledku novely zákona účinnej od apríla 2019, ktorá upravuje podmienky v taxislužbe. „Problémom boli nadnárodné korporácie, ktoré ignorovali slovenskú legislatívu, tak ako aj legislatívu v iných štátoch, v ktorých sa rozhodli pôsobiť, a namiesto toho, aby štát a kontrolné orgány pomohli domácim podnikateľom, upravila sa legislatíva tak, aby nadnárodné korporácie mohli pokračovať vo svojej činnosti v medziach zákona,“ konštatujú taxikári v liste. Upozornili, že hrozí zánik tejto profesie. Žiadajú preto pomoc pre domácich podnikateľov a tiež nápravu „chyby z roku 2019“.

Ministerstvo dopravy uviedlo, že eviduje žiadosť zo strany Občianskeho združenia koncesovaných taxikárov. „V súčasnosti sa oboznamujeme s ich požiadavkami a v stanovenej lehote sa oficiálne vyjadríme priamo žiadateľovi (OZ),“ dodal rezort dopravy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #taxikári