Novým šéfom Transpetrolu sa stal Ján Horkovič

Spoločnosť informuje, že nový predseda predstavenstva vzišiel z minulotýždňového riadneho výberového konania.

15.06.2020 16:05
debata (10)

Nová vláda pokračuje vo výmene svojich nominantov v energetických spoločnostiach. Nové vedenie má aj slovenský prepravca ropy, spoločnosť Transpetrol. Ministerstvo hospodárstva SR, ako jediný akcionár Transpetrolu, s účinnosťou od pondelka 15. júna vymenilo doterajších členov predstavenstva. „Za predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa bol menovaný Ján Horkovič,“ informoval agentúru SITA slovenský prepravca ropy, ktorý nekonkretizoval nových členov predstavenstva.

Nový šéf Transpetrolu mal vzísť z výberového konania. To sa malo konať minulý týždeň. “Výberové konanie bolo vyhlásené a realizované v zmysle príslušných ustanovení interných predpisov spoločnosti Transpetrol a v súlade s Návrhom pravidiel výberu, riadenia a odmeňovania zástupcov štátu v orgánoch spoločností s majetkovou účasťou štátu v aktuálnom znení,“ konštatoval štátny podnik, ktorý nekonkretizoval, koľko kandidátov sa uchádzalo o miesta vo vedení. Ján Horkovič okrem iného pôsobil aj v spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava.

Transpetrol prepravuje a skladuje ropu v Slovenskej republike. Spoločnosť zároveň prevádzkuje slovenskú časť ropovodu Družba. Prepravná kapacita slovenského úseku ropovodu Družba je 20 miliónov ton za rok a jeho dĺžka je 444 kilometrov. V súčasnosti je tak kapacita využívaná zhruba na polovicu. Firma zamestnáva viac ako 300 pracovníkov a pre nasledujúce obdobie neplánuje v počte zamestnancov žiadne výrazné zmeny. Prostredníctvom ministerstva hospodárstva vlastní štát 100 % akcií v Transpetrole.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Transpetrol