NAY vystupuje zo Zväzu obchodu. Sú za tým aj zvady okolo nedeľného predaja

Spoločnosť NAY sa rozhodla vystúpiť zo Zväzu obchodu. Vstupuje do Iniciatívy slovenských maloobchodníkov. Pravdepodobne sú za tým aj rozličné postoje k zákazu nedeľného predaja. Kým spoločnosť NAY je za ponechanie možnosti predaja aj v nedeľu, Zväz obchodu súhlasí so zatvorením predajní.

09.06.2020 09:54
koronavirus, obchod, penzista, rad, opatrenia, Foto:
Obchodníkov rozhádal možný zákaz nedeľného predaja.
debata (9)

„Nesúhlasíme s postojmi Zväzu obchodu v prístupe k slobodnému podnikaniu a máme dojem, že zastupuje ciele len malej skupiny členov. Nemá pre nás zmysel byť členom organizácie, s ktorou sa hodnotovo rozchádzame, a tým pádom nás prakticky nezastupuje. Preto sa stávame zakladajúcim členom Inciatívy slovenských maloobchodníkov (ISKM), ku ktorej sa pridáva stále viac slovenských maloobchodníkov,“ vyjadril sa k dôvodom vystúpenia Ing. Peter Zálešák, predseda predstavenstva NAY a. s.

ISKM je združenie firiem, ktoré vzniklo pôvodne ako platforma na podporu a pomoc podnikateľom počas obdobia pandémie COVID-19. V týchto dňoch sa už však stáva plnohodnotným profesijným združením na zastupovanie záujmov slovenských maloobchodníkov nepotravinárskeho tovaru. Pri existujúcich zväzoch (ZO SR a SAMO) ide o združenia s prevládajúcim členstvom potravinárov. „Považujeme za dôležitý vznik združenia, ktoré bude stáť na strane niekoľkých stoviek spoločností v nepotravinárskom maloobchode a gastro segmente,“ dodal Peter Zálešák. Členmi ISKM sa stávajú aj iní významní maloobchodníci ako Martinus, Panta Rhei, Planeo, Regal Burger, LPP Slovakia a další.

V Českej republike vstupuje NAY so sieťou predajní, ktoré prevádzkuje pod značkou Electro World, do združenia Retailová asociace, z. s., ktoré vzniklo z podobných dôvodov ako ISKM na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Nay #nedeľný predaj #Zväz obchodu