Firma InoBat postaví prvú továreň na autobatérie vo Voderadoch

Spoločnosť InoBat Auto postaví vo Voderadoch prvú továreň na autobatérie šité na mieru. Táto továreň na západnom Slovensku bude pod jednou strechou kombinovať výrobu s výskumom a vývojom prototypov batériových článkov. Prvé zákazkové batérie opustia slovenskú továreň v roku 2021. Vo výskumnom vývojovom centre by malo vzniknúť 150 nových, vysokokvalifikovaných pracovných miest.

20.05.2020 09:35
Nissan - výroba Foto:
Nissan - výroba
debata (2)

„Projekt úspešne napreduje. Centrum výskumu a vývoja, ktoré sa bude nachádzať na strategickom mieste vo Voderadoch, iba 40 kilometrov od Bratislavy, je zároveň v tesnej blízkosti viacerých hlavných pôvodných výrobcov zariadení vrátane Peugeot, Jaguar Land Rover a KIA. Schopnosť skombinovať výskum a vývoj s výrobnými kapacitami na jednom mieste nám umožní zvoliť optimálne zloženie materiálov z batérií, ktoré vyhovujú požiadavkám výrobcov automobilov na mieru, a vytvorí sa silný dodávateľský reťazec v srdci Európy,“ povedal spoluzakladateľ spoločnosti InoBat Auto Marián Boček.

InoBat Auto získala lokalitu Voderady od spoločnosti TPS EU, ktorá patrí pod kórejskú Fine DNC. Prestavba tejto lokality sa má začať koncom tohto roka. S podporou IPM Group, popredného investora v oblasti infraštruktúry a inovácií, InoBat Auto použije výskumné a vývojové centrum na vytvorenie výrobnej rady batérií na mieru.

Vývojové centrum dokončí prvú fázu uvedenia InoBat Auto do prevádzky a bude začiatkom získavania finančných prostriedkov pre fázu dvojmiliardovú InoBat Auto Gigafactory. Tá do roku 2024 dodá odhadom 240 tisíc batérií do elektromobilov.

InoBat Auto je slovenská spoločnosť, ktorá buduje prvú plne integrovanú továreň svojho druhu na výrobu batérií pre elektrické vozidlá, pokrývajúcu vlastný výskum a vývoj (R&D) pre vlastnú výrobu batérií v plnom rozsahu. InoBat Auto bol vytvorený spoločnosťou InoBat a Wildcat Discovery Technologies („Wildcat“). R&D je založené na platforme High Throughput Process (HTP) od spoločnosti Wildcat, ktorá zabezpečuje vlastný výskum s neustálym vývojom a vylepšovaním batérií novej generácie a ich komponentov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pracovné miesta #batérie