Reštaurácie a hotely uvoľnenie vítajú, pokyny a presný termín však prišli neskoro

Od stredy by sa mali po takmer dvoch mesiacoch za prísnych hygienických podmienok opätovne otvoriť hotely, reštaurácie či krčmy. Tie rozhodnutie vlády vítajú, presný termín a pokyny však podľa nich prišli neskoro a čas pripraviť sa tak nie je dostatočný.

05.05.2020 20:34
debata (15)

Reorganizovať interiér, respektíve pripraviť terasu tak, aby spĺňala prísne hygienické podmienky, totiž nie je otázka niekoľkých hodín.

„Zároveň nové opatrenia musia byť jasné a uskutočniteľné,“ píše sa v stanovisku zástupcov podnikateľov a dodávateľov v gastro sektore. Ak totiž budú hygienické opatrenia spojené s opätovným otvorením príliš nákladné, respektíve zložité, pre mnohé podniky nebude mať spustenie prevádzky ekonomický prínos.

„Ochota spolupracovať a poskytnúť jasný plán a konkrétne informácie o postupnom uvoľňovaní všetkých opatrení v časovom predstihu bude skutočnou pomocou pre ťažko skúšaný sektor stravovacích a ubytovacích služieb,“ píše sa ďalej v stanovisku.

Rovnako je podľa nich dôležité aj zachovanie ekonomických opatrení zameraných na pomoc podnikateľom až do konca roka 2020 a zváženie ďalších nástrojov pomoci, ktoré Zväz cestovného ruchu navrhol a zverejnil 17. apríla 2020. Slovensko totiž doposiaľ nemá opatrenia zamerané špecificky na sektor hotelierstva a gastrońomie.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #podniky #hotely #koronavírus