Piešťanské kúpele po mesiaci obnovia prevádzku

V prvej fáze budú prijímať iba slovenských klientov, ktorí majú liečebné pobyty hradené zdravotnými poisťovňami. Všetci prejdú rýchlotestami na koronavírus.

03.05.2020 09:26
Piešťany Foto:
debata

Slovenské liečebné kúpele Piešťany v najbližších dňoch aspoň čiastočne obnovia prevádzku. V pondelok 4. mája začne poskytovať služby kúpeľný hotel Pro Patria, o týždeň neskôr hotel Esplanade a kúpele Smrdáky. Piešťanské kúpele zatvorili všetky svoje prevádzky 1. apríla, v obmedzenom režime fungovali už v priebehu marca.

„Prijímať budeme iba slovenských klientov, ktorým kúpeľnú liečbu hradí zdravotná poisťovňa. Všetci klienti budú pri nástupe podrobení rýchlemu Covid-19 testu a testovaní budú aj všetci zamestnanci. Wellness a fitness centrá, kozmetické salóny, reštaurácie, bary a kaviarne zostanú v dôsledku súčasných opatrení zatvorené,“ informoval agentúru SITA generálny riaditeľ kúpeľov Andreas Schuster. V prvej fáze sa tak bude môcť podľa neho do práce vrátiť 150 až 200 zamestnancov. Kúpele zamestnávajú spolu približne 800 ľudí.

Piešťanské kúpele podľa informácií Okresného úradu v Trnave ponúkli časť svojich kapacít aj pre potreby povinnej štátnej karantény.

Slovenské liečebné kúpele Piešťany, a.s. sú najväčšie kúpele na Slovensku s 200-ročnou históriou. Okrem poskytovania komplexnej kúpeľnej starostlivosti zameranej na liečbu reumatizmu a iných ochorení pohybového aparátu sa venujú aj zabezpečovaniu preventívnych, rehabilitačných a rekondičných pobytov. Vďaka kúpeľom, ich liečivej vode a bahnu sú Piešťany známe na celom svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpele #koronavírus