Maďarský Wizz Air začína v piatok lietať

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air oznámila, že má v pláne obnoviť niektoré lety už tento piatok. A to lety z Lutonu na vybrané letiská v Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku, Portugalsku, Španielsku a v Izraeli. Postupne sa bude lietať z Londýna, Viedne a Temešváru.

28.04.2020 08:44
debata (5)
Wizz Air Foto: SHUTTERSTOCK, Senohrábek
wizz air lietadlo Wizz Air

„Keď obnovujeme lety, naším hlavným záujmom bude zdravie, bezpečnosť a pohoda našich cestujúcich a personálu. Záruky, ktoré prijímame, zaistia najlepšiu hygienu,“ povedal podľa agentúry Tasr šéf britskej pobočky Wizz Air Owain Jones.

Wizz Air má v pláne lietať do 20 európskych destinácií. Plánovaných je zatiaľ len niekoľko letov týždenne. Lietadla budú každý deň dezinfikované, posádka bude nosiť ochranné pomôcky. A to masky a rukavice. Cestujúci dostanú dezinfekčné utierky.

Vyžaduje si to však aj koordinované opatrenia zo strany európskych krajín, pretože v súčasnosti každá rieši epidémiu svojím vlastným spôsobom, povedal podľa agnetúry Tasr generálny riaditeľ nízkonákladovky Wizz Air József Váradi.

Generálny riaditeľ londýnskeho letiska Getwick Stewart Wingate vyzval ministrov v krajine, aby boli cestujúci testovaní na Covid-19 najmenej 48 hodín pred cestou. V hre zostáva aj zdravotný pas, ktorý by cestujúci nosili so sebou pri cestovaní.

Nízko nákladová letecká spoločnosť Ryanair predlžuje svoj obmedzený letový poriadok až do 14. mája. Írsky dopravca uviedol vo svojom stanovisku, že „spolupracuje s vládami EÚ na pokuse udržať niektoré minimálne lety otvorené z núdzových dôvodov, aj keď je počet cestujúcich na týchto letoch veľmi nízky“.

EasyJet prijíma rezervácie na lety až od 18. mája.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #letenky #lietadlá #Wizz Air