Jaguar Land Rover obnoví výrobu až o necelý mesiac

Automobilka Jaguar Land Rover plánuje od 18. mája postupne obnoviť výrobu vo svojich závodoch. Medzi prvými budú závody v Nitre, v Solihulle vo Veľkej Británii a v Rakúsku.

23.04.2020 17:58
Land Rover Defender Foto:
V nitrianskom závode automobilky sa momentálne nachádza len pár zamestnancov pripravujúcich spustenie výroby vozidla Land Rover Defender.
debata (5)

„V Číne začíname zaznamenávať zotavovanie v predaji vozidiel a zákazníci sa vracajú do našich showroomov. Náš joint venture závod v Changshu je v prevádzke od polovice februára,“ informovala hovorkyňa nitrianskej automobilky Miroslava Remenárová. Obnovenie výroby v ďalších závodoch potvrdí vedenie spoločnosti v závislosti od toho, ako budú jednotlivé krajiny zmierňovať opatrenia ohľadom nového koronavírusu týkajúce sa osobnej vzdialenosti a ako sa vo svete začnú otvárať obchodné prevádzky.

„Prijímame pravidlá a pokyny, ktoré budú slúžiť na podporu bezpečného prostredia, keď sa naši zamestnanci opäť vrátia do práce. Na pracoviskách budú zavedené prísne opatrenia, zamerané na dodržiavanie povinnej osobnej vzdialenosti. V súčasnosti sa sústreďujeme aj na ďalšie opatrenia smerujúce k zaisteniu ochrany našich zamestnancov po návrate do práce,“ uviedla Remenárová.

Volkswagen Slovakia spustil už tento týždeň jednozmennú prevádzku vybraných modelov luxusných SUV vozidiel. Na pondelok je plánovaný rozbeh ďalších výrobných vozidiel a v hre je aj obnovenie produkcie malých mestských vozidiel. "Od pondelka 27. apríla začína obnovovať výrobu v jednozmennej prevádzke v ďalšej časti výroby bratislavského závodu,“ povedala Lucia Kovarovič Makayová, Volkswagen Slovakia. Najväčšia domáca súkromná fabrika vyrába vozidlá značiek Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7, Audi Q8, Volkswagen up!, ŠKODA Citigo a SEAT Mii.

Už zajtra má prísť tiež k obnoveniu dočasne prerušenej výroby v Kia Motors Slovakia. Žilinská fabrika ako prvá začala vyrábať oceľové tátoše už 6. apríla. Lenže odvážny plán udržania dvojzmennej prevádzky skrachoval na problémoch s dopytom, dielami a logistikou. Pre koronavírus sa na celom svete prepadli predaje motorových vozidiel. Zároveň dočasne zatvorené hranice komplikujú dovoz súčiastok. Niektorí dodávatelia pre nečakané finančné problémy nie sú schopný vyrobiť požadované množstvo súčiastok. Výsledkom je obmedzená výroba automobilov na Slovensku. Minimálne do tejto nedele bude stáť aj výroba v trnavskom závode automobilky PSA.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #automobilky #Jaguar Land Rover #koronavírus