Hackvirus.sk chce pomôcť podnikateľom, má Sulíkovu podporu

Občianska iniciatíva hackvirus.sk vyzvala ľudí k zasielaniu nápadov na pomoc podnikateľom a živnostníkom. A to prostredníctvom svojej webovej stránky do 28.4.2020. Tie najlepšie počas virtuálneho hackatonu zrealizuje tím IT expertov a čo najskôr dá k užívaniu. Iniciatívu podporil aj minister hospodárstva Richard Sulík (OĽaNO).

21.04.2020 14:53
debata (12)

„Obrátili sa na mňa s nápadom ako pomôcť podnikateľom. Som za všetkými desiatimi,“ povedal Sulík. Pomoc podnikateľom, ktorí zamestnávajú dva milióny ľudí je podľa neho kľúčová a kreatívni mladí ľudia treba v tejto iniciatíve podporiť. „Práve oni posúvajú našu spoločnosť dopredu,“ dodal minister.

Nápady môže občianskej iniciatíve posielať ktokoľvek. „Na konci apríla budeme vedieť odprezentovať najlepšie riešenia na verejnosti. Veríme, že určitým spôsobom vylepšia túto situáciu,“ dodal spoluorganizátor iniciatívy Dušan Duffek.

Činnosť hackvirusu, ktorý stojí aj za úspechom aplikácie pre zdravotníckych dobrovoľníkov, si všimla aj Európska komisia. Jej tvorcov oslovila s ponukou spoluorganizovať celoeurópsky hackaton. Ten sa bude konať už tento víkend.

Jeho úlohou je spojiť medzinárodné tímy a vyriešiť problémy spojené s pandémiou koronavírusu nielen z pohľadu zdravotníkov, ale aj ekonómov. Výherný nápad bude zverejnený 1.mája a jeho realizácia je naplánovaná do šiestich mesiacov. „Do iniciatívy sa môžu zapojiť aj Slováci,“ povedal spoluzakladateľ iniciatívy Tomáš Brngál.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #podnikatelia #koronavírus