Trnavská automobilka PSA vyrábať ešte nezačne, ale rozbehne prípravy

Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia nezačne vyrábať ani v týždni po Veľkej noci, pripúšťa však začiatok prípravných prác na obnovenie výroby. Linky v automobilke stoja od 19. marca. Dôvodom je pokračujúca kríza, ktorá súvisí s koronavírusom.

13.04.2020 07:35
debata

„Po úspešnom audite prísnych hygienických opatrení na ochranu zdravia zamestnancov našej automobilky vám oznamujeme, že môžeme postupne realizovať prípravné aktivity na prevádzkach lisovňa, zvarovňa, lakovňa, montáž a kvalita,“ informuje vedenie automobilky zamestnancov. V ozname dodáva, že ak budú zamestnanci potrební na pracovisku, budú ich o tom informovať ich nadriadení. Ako informoval agentúru SITA riaditeľ vonkajších vzťahov automobilky Peter Švec, o ďalšom vývoji bude spoločnosť informovať najneskôr vo štvrtok 16. apríla.

Zamestnanci dostávajú počas vynúteného zastavenia výroby 65 % zo svojej priemernej mzdy, tak to majú dohodnuté v kolektívnej dohode. Časť zamestnancov pracuje v režime „home office“. Len malá časť z celkového počtu 4 500 zamestnancov v obmedzenom režime vykonáva prácu v závode.

V minulom roku zišlo z výrobných liniek automobilky Groupe PSA Slovakia 371 152 vozidiel, bolo to o 5,4 percenta viac ako v roku 2018. Trnavská automobilka medziročne zvyšovala výrobu už osem rokov po sebe.

debata chyba
Viac na túto tému: #PSA Groupe Slovakia