Sulík chce navrhnúť, aby sa otvorili predajne automobilov

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) chce pokračovať v zmierňovaní zákazov prijatých vládou na ochranu pred pandémiou ochorenia COVID-19. Po pondelkovom (30. 3.) otvorení predajní so záhradkárskymi potrebami, farbami či železiarskym tovarom, chce v piatok na zasadnutí krízového štábu navrhnúť aj otvorenie predajní automobilov.

03.04.2020 14:43
richard sulík, automobily Foto: ,
Na snímke minister hopodárstva SR Richard Sulík (SaS) počas brífingu s novinármi.
debata (98)

„Som za to, aby sme v otváraní prevádzok pokračovali,“ povedal Sulík pre TASR. Predajne automobilov majú podľa ministra veľmi nízku koncentráciu ľudí, predajne sú veľké a je ľahké dodržať vládou nastavené pravidlá predaja. Sulík pripomenul, že na jedného zákazníka musí pripadnúť minimálne 25 štvorcových metrov predajnej plochy, predajňa musí zabezpečiť pri vstupe dezinfekciu rúk alebo jednorazové rukavice a do predajne môže vstúpiť zákazník iba s rúškom na tvári.

Po zatvorení takmer všetkých prevádzok obchodu a služieb v polovici marca vláda od pondelka sprístupnila napríklad prevádzky kľúčových služieb, zberných dvorov, predajní a servisov bicyklov, prevádzok záhradníctva a záhradnej techniky, prevádzok stavebnín, inštalačného a elektroinštalačného materiálu, železiarstva i farieb lakov.

© Autorské práva vyhradené

98 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #predajne automobilov