Koniec krízy? Kia obnovuje výrobu automobilov v Žiline

Zo štyroch domácich automobilových závodov zatiaľ ako jediná obnovuje svoju výrobu žilinská automobilka. Zvyšné tri zatiaľ pokračujú v dočasnom prerušení výroby a jedine v nitrianskom závode Jaguar Land Rover pripravuje pár zamestnancov produkciu vozidla Land Rover Defender.

31.03.2020 16:18
Kia Foto:
Od pondelka sa opäť rozbehnú výrobné pásy v Kia Motors Slovakia.
debata (38)

"Tak, ako sme vám oznámili pred prerušením výroby, v pondelok 6. apríla sa opäť rozbehnú linky v našich výrobných halách. Tak ako doteraz, výroba bude opäť prebiehať za prísnych hygienických preventívnych opatrení,“ uviedla na oficiálnej Facebookovej stránke automobilka.

Napriek tomu na továreň čiastočne dopadne súčasná kríza. V štandardnom trojzmennom režime sa bude vyrábať od pondelka 6. apríla do štvrtka 9. apríla. Po veľkej noci prejde fabrika len na rannú a poobednú zmenu. Dvojzmenná prevádzka bude trvať do konca apríla.

"Situácia na svetových trhoch sa každým dňom mení a Kia Motor Slovakia pozorne sleduje situáciu. Ak príde k obmedzeniam či už z pohľadu dopytu alebo dodávok materiálu alebo iných nepredvídateľných situácií, sme pripravení na to reagovať,“ dodala Kia Motors Slovakia. Tá svojím zamestnancom verejne poďakovala za ich dôveru a spoluprácu.

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #výroba #Kia Motors Slovakia #koronavírus