MiddleCap Group vyčlení 500-tisíc eur na pomoc v boji s koronavírusom

MiddleCap Group sa zapája do boja s nákazou. Investičný holding vyčlení 500-tisíc eur na pomoc lekárom, seniorom a detským pacientom, ktorí v týchto chvíľach bojujú s nákazou. Prvých 130 000 eur previedol už tento týždeň Národnému ústavu detských chorôb v Bratislave (NÚDCH).

25.03.2020 13:29
debata

NÚDCH tak z ich pomocou bude môcť nakúpiť 40-tisíc ochranných rúšok, 3000 ochranných okuliarov, 3000 špeciálnych odevov a detské rúška v počte 10 000.

„Nesmierne si vážime túto pomoc. Súčasná situácia nás naučila určite to, že vieme byť súdržní a vieme si pomáhať, denne nám chodia listy od firiem aj jednotlivcov,“ povedal generálny riaditeľ Národného ústavu detských chorôb Ladislav Kužela. V súčasnosti im najviac chýba certifikovaný ochranný zdravotnícky materiál. O to väčšiu hodnotu má pre nich tento finančný dar.

Dostať sa o ochranným prostriedkom nie je jednoduché. Aj preto spoločnosti MiddleCap Group využila svoje kontakty na zahraničných trhoch. K zapojeniu sa vyzval chariman skupiny MiddleCap Miroslav Výboh aj ostatných. „Situáciu dnešných dní vnímam veľmi citlivo a hoci sa svet na chvíľu zastavil a podnikateľské aktivity nie sú dnes prioritou, nezabúdajme na to, že dnes našu pomoc potrebujú predovšetkým naši starí rodičia, detskí pacienti a lekári, ktorým patrí moja veľká vďaka za každodennú starostlivosť,“ povedal.

Ochranné prostriedky seniorom dorazia takmer okamžite. S distribúciou rúšok sa začne už v utorok podvečer, a to v spolupráci s Mestskou časťou Ružinov.

Pridal sa aj HOPIN

Ruku k dielu pridala aj slovenská aplikácia HOPIN, ktorá združuje stovky taxikárov. Tí v tejto situácii s prepravou osôb pokračovať nemôžu, tovary však dostali výnimku. “Na spoluprácu ponúkame naše kapacity pre jednoduchšiu a rýchlejšiu distribúciu rúšok a logistiku pri ďalšej pomoci,” uviedol Martin Baran, CEO HOPIN aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MiddleCap Group #koronavírus