Emiráty pre koronavírus pozastavujú osobné lety

Týka sa to aj tranzitných letov. Rozhodnutie vstúpi do platnosti v priebehu 48 hodín, informovala tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na správu oficiálnej tlačovej služby WAM. Spojené arabské emiráty (SAE) to oznámili v pondelok.

23.03.2020 08:07
debata

Pozastavenie prevádzky sa nebude vzťahovať na lety zabezpečujúce prepravu nákladov alebo núdzové evakuácie. Po dvoch týždňoch má byť opatrenie prehodnotené.

Medzinárodné letiská v Abú Zabí a Dubaji sú významnými dopravnými uzlami. SAE oznámili v piatok prvé dve úmrtia na svojom území, ktorých príčinou bolo koronavírusové ochorenie COVID-19. Celkove sa v tejto krajine vyskytlo viac než 150 prípadov nakazenia novým koronavírusom.

Oznámenie o pozastavení osobnej leteckej dopravy nasledovalo niekoľko hodín po tom, ako dubajské aerolínie Emirates ohlásili utlmenie všetkých osobných letov do 25. marca. Neskôr však tento dopravca svoje rozhodnutie odvolal s tým, že „vlády a zákazníci“ ho žiadajú o podporu pri repatriácii cestovateľov.

Úrady v SAE už predtým prestali vydávať víza po príchode a zakázali návrat cudzincom, aj keď majú v tejto krajine povolený pobyt.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lety #SAE #koronavírus