Prerušeniu výstavby sa pravdepodobne nevyhneme, tvrdí J&T Real Estate

V Bratislave zatiaľ pokračuje výstavba projektov developera J&T Real Estate, medzi ktoré patrí Eurovea II vrátane prvého obytného mrakodrapu na Slovensku či Klingerka. Pre nový koronavírus sa tak však deje momentálne v obmedzenom rozsahu. Výkonný riaditeľ J&T Real Estate Pavel Pelikán pre TASR pripustil, že prerušeniu výstavby sa pravdepodobne nevyhnú. Situáciu investor neustále sleduje a vyhodnocuje.

18.03.2020 11:44
debata (1)

„Na vzniknutú epidemiologickú situáciu vo svete sme zareagovali ihneď koncom februára najprv hygienickými opatreniami ako zvýšená dezinfekcia na všetkých našich pracoviskách a vo všetkých administratívnych, bytových a multifunkčných budovách, ktoré spravujeme,“ priblížil Pelikán. Zamestnanci developera už viac ako týždeň majú možnosť využívať prácu z domu a investor obmedzil aj všetky stretnutia. Na stavbách v niektorých prípadoch zabezpečil aj ubytovanie pre pracovníkov, ktorí by sa inak nevedeli dostať na stavenisko.

„Situácia sa každým dňom mení, preto nikto nevie odhadnúť, ako dlho a vôbec aké obmedzenia budú prijaté. Podrobne konzultujeme každý krok so všetkými našimi partnermi, či na strane dodávateľov, alebo odberateľov. Každý náš projekt či stavba počíta s nepredvídateľnými udalosťami alebo nepriaznivou poveternostnou situáciou,“ povedal Pelikán s tým, že absorpcia problémov je však limitovaná.

Vzhľadom na bezpečnosť zamestnancov a partnerov, potrebu pracovníkov postarať sa o svoje deti, kým sú zatvorené školy, spoluprácu so zahraničnými dodávateľmi a uzatvorenie hraníc je podľa J&T Real Estate pravdepodobné, že v určitom čase príde k zastaveniu prác na stavbách. „Tento čas nemeriame na mesiace, ale na týždne až dni. Samotné posunutie termínov dokončenia stavieb potom bude závisieť od toho, ako dlho a aké obmedzenia budú prijaté,“ povedal pre TASR Pelikán. Otázka na prípadné finančné a časové dosahy je podľa jeho slov zatiaľ veľmi predčasná.

J&T Real Estate patrí medzi významných developerov pôsobiacich v Bratislave. V centre Bratislavy, pri rieke Dunaj a v blízkosti Mosta Apollo, momentálne buduje druhú etapu projektu Eurovea. Projekt ráta aj s výstavbou mrakodrapu Eurovea Tower. Developer buduje v Ružinove aj komplex Klingerka, a to pri Prístavnej, Pláteníckej a Súkenníckej ulici.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výstavba #J&T Real Estate #koronavírus