Lufthansa ruší lety do Číny takmer do konca apríla

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa pozastavuje pre koronavírus lety do Číny na najbližších osem týždňov a lety do Iránu do konca apríla. Uviedla to v pondelok spoločnosť, pričom dodala, že upravuje aj kapacitu, čo sa týka talianskeho trhu.

02.03.2020 12:14
lufthansa Foto: ,
debata

Aerolínie informovali, že lety do Číny nebudú prevádzkovať do 24. apríla a lety do Teheránu do 30. apríla. Skupina, pod ktorú patria aj aerolínie Swiss či Austrian Airlines, obmedzí lety aj do severného Talianska.

Podľa Lufthansy spoločnosť Austrian Airlines zredukuje lety do Talianska v marci a apríli o 40 %. Brussels Airlines zasa znížia počty letov do Ríma, Milána, Benátok a Bologne do 14. marca o 30 %.

Aj Swiss Airlines pravdepodobne do konca apríla zredukujú niektoré linky do určitých oblastí Talianska, zatiaľ čo nízkonákladové aerolínie Eurowings patriace pod Lufthansu redukujú prepravnú kapacitu do niektorých talianskych destinácií do 8. marca.

Lufthansa už minulý týždeň informovala, že v dôsledku šírenia nového typu koronavírusu zredukuje v najbližšom období počty letov. Zároveň dodala, že skúma aj možnosti skrátenia pracovného času v niektorých oblastiach.

Spoločnosť okrem toho uviedla, že zatiaľ nie je možné odhadnúť, aký bude mať terajší vývoj situácie finančné dôsledky. Svoje hospodárske výsledky za rok 2019 zverejní spoločnosť 19. marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Lufthansa #koronavírus