Nezmyselné ceny masiek a dezinfekcie. Taliansko začalo vyšetrovať prudký nárast cien

Talianske úrady začali vyšetrovať prudký nárast cien hygienických masiek a dezinfekčných gélov po vypuknutí koronavírusu na severe krajiny.

25.02.2020 15:05
maska koronavírus taliansko Foto: ,
V Taliansku je nakazených koronavírusom už 229 ľudí a sedem ochoreniu podľahlo.
debata (18)

„Rozhodli sme sa začať vyšetrovanie po mediálnych správach o nezmyselných cenách týchto produktov na webových stránkach on-line predajcov v ostatných dvoch dňoch,“ uviedla zástupkyňa generálneho prokurátora v Miláne Tiziana Sicilianová.

Taliansko zaznamenalo najväčšie ohnisko tejto choroby v Európe. V krajine už evidujú viac ako 260 prípadov a sedem úmrtí, väčšinou na prosperujúcom severe.

Mnoho lekární uviedlo, že im došli hygienické masky a dezinfekčné prostriedky na ruky, a preto sa veľa ľudí obrátilo na webové stránky, na ktorých sa ceny zvýšili.

Cena masiek on-line vzrástla z jedného centa na 10 eur a litrová fľaša dezinfekcie, ktorá sa minulý týždeň predávala za 7 eur, v pondelok (24. 2.) stála už 39 eur," uviedla Sicilianová.

Polícia tiež vzhľadom na šírenie nákazy vydala varovania pred kriminálnikmi, ktorí sa vydávajú za zdravotných inšpektorov a používajú falošné doklady totožnosti, aby sa pokúsili získať prístup do domovov ľudí v snahe ukradnúť im peniaze alebo iné cennosti.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Taliansko #dezinfekcia #koronavírus #hygienické masky