Širenie koronavírusu je hrozivé, ale akcie predávať nebudem, tvrdí Buffett

Americký miliardár Warren Buffett neplánuje napriek epidémii nového koronavírusu a riziku vzniku pandémie predávať akcie. Ako povedal v rozhovore pre televíznu stanicu CNBC, investori plánujúci na 10 či 20 rokov by nemali mať problém a ani vypuknutie epidémie nového koronavírusu jeho dlhodobé prognózy nezmení.

25.02.2020 08:53
debata

„Je to síce hrozivé,“ povedal Buffett na margo šírenia koronavírusu, nemyslí si však, že by to malo ovplyvniť jeho rozhodovanie, čo sa týka akcií. Svetové akciové trhy pritom v pondelok zaznamenali výrazný pokles, keď zareagovali na rýchle rozšírenie vírusu počas víkendu do viacerých krajín sveta. Najmä v Južnej Kórei, Taliansku a Iráne sa situácia v týchto dňoch prudko zhoršila.

Podľa Buffetta však investori plánujúci na dlhšie obdobie by nemali reagovať na titulky v dennej tlači a jeho konglomerát Berkshire Hathaway „bude mať ešte väčší záujem o nákup akcií než predtým“. Berkshire Hathaway v týchto dňoch zverejnil výsledky za minulý rok. Čistý zisk vzrástol na 81,42 miliardy USD (75,26 miliardy eur) a vysoko prekonal rekord 44,94 miliardy USD z roku 2017, keď konglomerát Berkshire Hathaway profitoval z daňovej reformy v USA.

debata chyba
Viac na túto tému: #trh #USA #Warren Buffett #koronavírus