Radikálne rozhodnutie banky. Intesa Sanpaolo zatvára pobočky na severe Talianska

Talianska banka Intesa Sanpaolo oznámila, že sa rozhodla zatvoriť pobočky v 11 mestách na severe Taliansku po tom, ako úrady zaviedli v regióne karanténu pre rýchle šírenie epidémie koronavírusu.

24.02.2020 13:10
debata (1)

Talianske úrady sa snažia vysvetliť, ako sa mohlo stať, že z pôvodných troch prípadov nového koronavírusu sa krajina v priebehu pár dní stala najväčší ohniskom nákazy v Európe. Viac ako 150 ľudí v Taliansku už malo pozitívny test na Corvid-19. Náhly nárast počtu hlásených prípadov prinútil úradníkov zrušiť verejné podujatia a zaviesť v 11 mestách a okolitých dedinách karanténu.

Taliansko už má štyri obete nového vírusu. Úrady ako pôvodcu rozšírenia nákazy vystopovali 38-ročného muža, ktorého nazývajú „pacient číslo jeden“. V súčasnosti sa snažia zrekonštruovať jeho pohyb v uplynulých týždňoch a nájsť každého, s kým prišiel do kontaktu.

Talianska banka spresnila, že zatvorila pobočky v Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo a San Fiorano v Lombardsku, ako aj v meste Euganea v regióne Benátsko.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ekonomika #Taliansko #banka #Intesa Sanpaolo