Slovenská sporiteľňa varuje: Pozor na falošnú webstránku!

Slovenská sporiteľňa upozorňuje na falošnú webstránku, ktorá šíri nepravdivé informácie o obchodovaní s kryptomenami. Stránka kopíruje slovenský informačný portál Aktuality.sk a odvoláva sa aj na ďalšie médiá.

21.02.2020 11:32
debata (1)

Banka uviedla, že stránka existuje v slovenskom aj v anglickom jazyku a šíri sa aj prostredníctvom sociálnej siete Facebook. „Propaguje platformu Bitcoin Era a nepravdivo informuje, že s ňou Slovenská sporiteľňa spustila spoluprácu,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Marta Cesnaková. Zároveň dodala, že stránka rovnako zneužíva meno známeho podnikateľa, ktorý má stáť za realizáciou projektu.

Stránka sa navonok tvári, že ide o známy... Foto: Slovenská sporiteľňa
Slovenská sporiteľňa, podvod Stránka sa navonok tvári, že ide o známy slovenský informačný portál.

Banka upozorňuje, že ide o nepravdivé informácie a podniká všetky dostupné kroky, aby zamedzila šíreniu tejto správy. Slovenská sporiteľňa zároveň upozorňuje klientov, aby boli obozretní a nedali sa oklamať. „S danou spoločnosťou banka nespolupracuje v žiadnej oblasti,“ dodala hovorkyňa banky.

Stránka zneužíva meno známeho podnikateľa,... Foto: Slovenská sporiteľňa
Slovenská sporiteľňa, povod, kryptomeny, podnikateľ Stránka zneužíva meno známeho podnikateľa, ktorý má stáť za realizáciou projektu. Slovenská sporiteľňa upozorňuje, že ide o nepravdivé informácie.

Jedna z podvodných stránok sa nachádza na adrese https://cryptoproect.online/. Ak na ňu klient klikne, ocitne sa v prostredí pripomínajúcom známy slovenský spravodajský portál. „Linky z týchto stránok následne smerujú k projektu Bitcoin Era, kde ľudí nabádajú založiť si účet. Slovenská sporiteľňa vyzýva na opatrnosť a odporúča nezadávať žiadne údaje na takýchto stránkach,“ doplnila Cesnaková.

Banka upozorňuje, že s danou spoločnosťou... Foto: Slovenská sporiteľňa
Slovenská sporiteľňa, podvod, kryptomeny Banka upozorňuje, že s danou spoločnosťou nespolupracuje v žiadnej oblasti.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská sporiteľňa #podvody #kryptomeny