Ak parlament zruší diaľničné známky, bude štrajk, hrozia autodopravcovia

Únia autodopravcov Slovenska ostáva v štrajkovej pohotovosti, trvá na splnení svojich požiadaviek na zmenu zákona o dani z motorových vozidiel a úpravu zliav z mýta.

19.02.2020 10:35
debata (7)

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) pohrozila blokovaním diaľnic a ciest, ak by Národná rada SR schválila zrušenie diaľničných známok. V takom prípade ihneď vyzve svojich členov k blokovaniu ciest a diaľnic na miestach, kde sa budú práve nachádzať.

Agentúru SITA o tom v stredu informoval Stanislav Skala z UNAS s tým, že ostávajú v štrajkovej pohotovosti do splnenia svojich požiadaviek na zmenu zákona o dani z motorových vozidiel a úpravu zliav z mýta.

„Únia autodopravcov Slovenska trvá na zverejnení všetkých dodatkov zmlúv s firmou SkyToll bez zásahov do ich textov,“ uviedol UNAS. Ďalej bude trvať na kontrole Najvyššieho kontrolného úradu SR v Národnej diaľničnej spoločnosti, a to o nakladaní finančných prostriedkov vybraných z mýta. „Únia autodopravcov určila svojich zástupcov, ktorí sa budú aktívne podieľať na výbere nového správcu mýtneho systému,“ oznámila organizácia malých a stredných autodopravcov.

UNAS plánuje pripraviť odborný seminár k aktuálnemu stavu v doprave na Slovensku, na ktorý chce pozvať domácich aj zahraničných odborníkov v oblasti dopravy, ako aj predstaviteľov štátnej správy, krajských a miestnych samospráv a médií.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #diaľničná známka #autodopravcovia