Dostane Volkswagen Slovakia úľavu na dani? Dnes o tom rozhodne vláda

Vláda o tom bude rozhodovať na svojom stredajšom rokovaní, kde sa okrem iného bude zaoberať aj úhradou výdavkov spojených s 15 mimoriadnymi udalosťami, ako sú zosuvy pôdy, požiare, povodne, víchrice či zrútenie strechy. Na tento zámer by malo byť vyčlenených vyše 2.401.902 eur.

19.02.2020 08:27
debata (6)

Firma plánuje rozšíriť kapacitu existujúcej prevádzkarne na výrobu diferenciálov pre podporu výroby nových modelov elektromobilov. Do roku 2021 by mala vytvoriť 18 nových pracovných miest.

S úlohami viac ako 80 inštitúcií, ktoré sú členmi Národnej koalície pre digitálne zručnosti a zamestnania SR (Digitálna koalícia), má od začiatku roka pomáhať jej členom kancelária Digitálnej koalície.

Nová inštitúcia bude financovaná z prostriedkov spravovaných Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) SR a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, a to ročne sumou spolu 513.000 eur. Vyplýva to z materiálu Program podpory Digitálnej koalície do roku 2022, ktorý má prerokovať kabinet.

Justičná spolupráca so zahraničím a členskými štátmi EÚ, spolupráca s Európskou prokuratúrou, Eurojustom, OLAFom a Europolom, medzinárodnými súdmi a organizáciami by sa mali dostať do jedného zákona. O potrebe ho vytvoriť hovorí legislatívny zámer zákona o justičnej spolupráci v trestných veciach, ktorým sa bude vláda počas svojho stredajšieho rokovania zaoberať.

V roku 2019 dosiahol export SR hodnotu 67.307 miliónov eur. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2018 sa zvýšil celkový vývoz o viac ako dve percentá. Vyplýva to z materiálu Správa o stave a výsledkoch ekonomickej diplomacie za rok 2019 z dielne Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Kabinet sa bude zaoberať aj ďalším materiálom, ktorý pripravil rezort diplomacie, a ktorý prináša hodnotenie slovenskej zahraničnej politiky v roku 2019, taktiež i priority slovenskej diplomacie pre rok 2020.

„Cieľom tohtoročných úsilí bude potvrdenie renomé Slovenska ako čitateľného, spoľahlivého a rozhodného člena Európskej únie, NATO, regionálnych zoskupení a medzinárodných organizácií,“ uviedol rezort slovenskej diplomacie v predkladanom materiáli.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #automobilka #Slovensko #VW #úľava na dani z príjmu