Slovenská expanzia novej značky čerpačiek naberá na sile. Plánuje zaútočiť aj na Slovnaft

Poľská spoločnosť PKN Orlen výrazne zvýšila počet čerpacích staníc na Slovensku na aktuálnych 78 a zaradila sa tak po Slovnafte, OMV a Shell na štvrté miesto na trhu.

08.05.2023 09:46
Benzina-ORLEN-premiova-paliva-2 Foto:
Ilustračné foto.
debata (8)

TASR o tom informoval hovorca spoločnosti pre Slovensko Tomáš Schügerl. Expanzia na slovenskom trhu má podľa hovorcu ďalej pokračovať. Sieť čerpacích staníc Orlen vstúpila na Slovensko v roku 2019 otvorením svojej prvej stanice v Malackách, vtedy ešte pod značkou Benzina.

sulík Čítajte viac Cena elektromobilov letí nadol, bod zlomu príde onedlho. Sulík narazil na realitu

„Naším zámerom je pokračovať v expanzii na slovenskom trhu, čoskoro sa rozrastieme na počet 91 čerpacích staníc. V blízkej budúcnosti sa chceme stať trhovou dvojkou na Slovensku,“ uviedol Schügerl. Trhovou jednotkou je dlhodobo Slovnaft, ktorý prevádzkuje cez 200 čerpacích staníc. OMV a Shell majú v súčasnosti iba o niekoľko staníc viac ako Orlen.

Koncom minulého roka informovala medzinárodná právnická kancelária CMS o transakcii medzi PKN Orlen a petrochemickou skupinou MOL. PKN Orlen zvýšil počet svojich čerpacích staníc na Slovensku a v Maďarsku, keď mal od maďarskej petrochemickej skupiny prevziať 182 čerpacích staníc v Maďarsku a 39 na Slovensku. MOL naopak získal spoločnosť Lotos paliwa, ktorá v Poľsku vlastní 410 čerpacích staníc.

Orlen okrem Slovenska pôsobí aj v ďalších piatich krajinách (Poľsko, Česko, Maďarsko, Nemecko a Litva) a celkovo prevádzkuje viac než tritisíc čerpacích staníc. Zo 78 čerpacích staníc na Slovensku je 48 čerpacích staníc s obsluhou a 30 samoobslužných staníc.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #benzín #nafta #PKN Orlen