Hirman predstavil novú pomoc pre starostov a primátorov. Mesačná dotácia bude maximálne 200-tisíc

Po dlhých týždňoch čakania ministerstvo hospodárstva prichádza s novou energetickou pomoc pre mestá, obce a pre veľké firmy. Predstavil ju v utorok šéf rezortu Karel Hirman.

21.02.2023 10:25
Karel Hirman Foto:
Dočasný minister hospodárstva Karel Hirman.
debata

Samosprávy či firmy už môžu žiadať Ministerstvo hospodárstva SR o dotácie na vysoké ceny energií. Ministerstvo hospodárstva SR v utorok zverejnilo výzvu na kompenzácie vysokých cien energií.

Kompenzovaných bude 80 % oprávnených nákladov, ktoré sa vypočítajú ako rozdiel nákupnej ceny komodity a cenového stropu pre komoditu, ktorý je v prípade elektrickej energie stanovený vo výške 199 eur za megawatthodinu a v prípade plynu vo výške 99 eur za megawatthodinu. Maximálna suma dotácie na jeden subjekt môže byť vo výške 200-tisíc eur mesačne.

Pozrite si tlačovú konferenciu naživo:

O dotáciu môžu požiadať za január, február a marec firmy, samosprávy, športové kluby, kultúrne inštitúcie či cirkevné organizácie. „O kompenzácie sa môžu uchádzať ľudovo povedané subjekty, ktoré majú IČO a vlastný elektromer či plynomer,“ uviedol na tlačovej besede minister hospodárstva Karel Hirman. Platnosť výzvy je do konca júna tohto roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #energie #plyn #elektrina #ZMOS #Karel Hirman