Platili ste už za faktúru? Peniaze vám vrátia. Východoslovenskí energetici už pracujú na nových zmluvách

Spoločnosť Východoslovenská energetika (VSE) pripravuje pre malé firmy nové zálohové predpisy na rok 2023. Zo strany regulovaných podnikateľov a organizácií v súčasnosti nie sú potrebné žiadne úkony.

18.01.2023 09:34
vyúčtovanie, účet, faktúra, platba, kalkulačka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Informovala o tom Katarína Šulíková z VSE s tým, že ak už zákazníci zálohové platby uhradili, peniaze im vrátia. Ostatným odporúča počkať na nový rozpis. Upozorňuje tiež, že rozpisy či faktúry domácností a neregulovaných zákazníkov sa meniť nebudú a je potrebné ich uhradiť.

Milan Krajniak, minister práce Čítajte viac Krajniak ide opraviť rodičovský bonus. Zmeny sa dotknú desiatok tisícov penzistov

Vláda na svojom pondelkovom (16. 1.) mimoriadnom rokovaní prijala nový spôsob zastropovania ceny dodávky elektriny a zemného plynu pre zraniteľných odberateľov – podnikateľov a organizácie s regulovanou cenou. Ide o takzvané malé podniky s ročnou spotrebou elektriny do 30 megawatthodín (MWh) a zemného plynu do 100 MWh. Od nového roka je tak cena za dodávku elektriny pre týchto zákazníkov zastropovaná na 199 eur/MWh a cena za dodávku zemného plynu na 99 eur/MWh. Šulíková dodala, že tieto ceny sú bez DPH a týkajú sa silovej elektriny/komodity, a teda sú bez ostatných zložiek koncovej ceny.

Milan Krajniak, minister práce Čítajte viac Krajniak ide opraviť rodičovský bonus. Zmeny sa dotknú desiatok tisícov penzistov

„Zníženie cien sa týka preddavkov na rok 2023, vyúčtovaciu faktúru za rok 2022 je potrebné uhradiť v pôvodnej výške a termíne splatnosti,“ zdôraznila. O termínoch odosielania upravených predpisov či o ďalších detailoch bude VSE priebežne informovať prostredníctvom svojej webovej stránky.

Zároveň pripomína, že ceny elektriny a plynu pre neregulovaných podnikateľov nepodliehajú cenovej regulácii a riadia sa zmluvou o dodávke, respektíve v čase platnými cenníkmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #elektrina #energetici