Zlá správa pre senzáciechtivých, celé ministerstvo makalo. Hirman reaguje na Matoviča

„Zlá správa pre senzáciechtivých. Celé ministerstvo makalo koncom roka 2022, rovnako aj hneď z kraja roka 2023,“ reaguje ministerstvo hospodárstva po tom, čo poslanec Igor Matovič skritizoval šéfa rezortu hospodárstva za vysoké faktúry za energie, ktoré od začiatku roka 2023 chodia malým či stredným firmám.

13.01.2023 17:16
debata (102)

VIDEO: Pracujeme… minister Karel Hirman o vysokých faktúrach za energie.

Video

Vo štvrtok exminister financií Matovič napísal na Facebook, že minister Hirman je na exotickej dovolenke v teplúčku, zatiaľ čo mnohým slovenským firmám začali chodiť niekoľkonásobné účty za energie. „Vzhľadom na grandiózne zlyhanie ministra hospodárstva pri (ne)riešení zálohových platieb na energie a skutočnosť, že si od Vianoc napriek ťaživej situácii užíva pokoj na trojtýždňovej exotickej dovolenke, neviem si predstaviť, že podporím akúkoľvek novú vládu, kde by pán Hirman mal byť ministrom,“ uviedol Matovič na sociálnej sieti.

Igor Matovič Čítajte viac Pán minister, teplučko? Z hrušky dole, odkazuje Matovič Hirmanovi. Vládu s ním odmieta podporiť

O deň na to hneď zareagoval samotný Hirman. Matoviča konkrétne nespomína, no je jasné, na koho reaguje. „Namiesto vypisovania po facebookoch robil všetko potrebné pre čo najmenší dopad energetickej krízy na kohokoľvek z veľmi rozmanitej štruktúry skupín odberateľov. Odporúčame podobný postup aj ostatným,“ reaguje rezort hospodárstva.

Aké riešenie teda vláda ponúka? Hirman hovorí, že v piatok na obed doručili balík opatrení nariadení vlády, ktorý vyrieši problémy so zálohovými platbami. „Ak prezidentka s opatreniami vysloví súhlas, vláda opatrenia v pondelok schváli a situácia sa stabilizuje,“ povedal Hirman s tým, že tento týždeň na týchto opatreniach intenzívne pracovali „bez toho, aby viedli komunikáciu na sociálnych sieťach“.

dôchodca, žiaci, práca, lekcia Čítajte viac Firmy bojujú s extrémnym nárastom faktúr za energie. Podľa odborníkov majú viaceré možnosti

V hre je riešenie, že sa štát preplatí vysoké ceny priamo u dodávateľov, a teda ich nebudú doplácať firmy spätne – čo je pre niektoré neskoro, lebo nárasty sú naozaj vysoké.

© Autorské práva vyhradené

102 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #ceny energií #Karel Hirman