Ľuďom budú chodiť opravené faktúry za energie, avizuje Heger

Zároveň ubezpečil všetky firmy, že pomoc, ktorú im štát poskytol minulý rok a bola vo výške 117 mil. eur, bude pokračovať aj v tomto roku.

11.01.2023 09:26
štátny rozpočet, Igor Matovič, Eduard Heger,... Foto: ,
Na snímke dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) oslavuje po schválení štátneho rozpočtu na budúci rok.
debata (24)

Slováci budú platiť za teplo také ceny, aké vláda schválila ešte minulý rok. Na sociálnej sieti to potvrdil predseda vlády Eduard Heger. Ako uviedol, obracajú sa na neho viacerí občania s tým, že im chodia vysoké zálohové faktúry za teplo. Premiér už pritom v tejto veci inicioval stretnutie s Ministerstvom hospodárstva SR, aby vyzvalo výrobcov tepla na zmenu týchto faktúr.

dôchodca, žiaci, práca, lekcia Čítajte viac Firmy bojujú s extrémnym nárastom faktúr za energie. Podľa odborníkov majú viaceré možnosti

„Preto vy, ktorým prišli vyššie zálohové faktúry za teplo, by ste v najbližších dňoch mali dostať nižšie opravné faktúry," skonštatoval. Zároveň ubezpečil všetky firmy, že pomoc, ktorú im štát poskytol minulý rok a bola vo výške 117 mil. eur, bude pokračovať aj v tomto roku.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #zdražovanie #Eduard Heger