Maďari ohlásili núdzový stav a zvolali operačný štáb. Kvôli cenám energií

Maďarská vláda zvolala v Budapešti na utorok ďalšiu schôdzu operačného štábu pre energetickú núdzovú situáciu, uviedla na Facebooku hovorkyňa vlády Alexandra Szentkirályiová. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

29.11.2022 11:13
Viktor Orbán Foto: ,
Maďarský premiér Viktor Orbán
debata (8)

„Po neúspešných bruselských sankciách ceny energií prudko vzrástli. Otázky energetickej suverenity Maďarska určujú každodenný život maďarského ľudu nielen v ťažkých zimných mesiacoch, ale budú ho určovať aj v nasledujúcich rokoch,“ uviedla hovorkyňa.

krb, kúrenie, dobré bývanie, Čítajte viac ÚRSO ukázal, kto sa prepadne do energetickej chudoby. Odhady hovoria až o vyše 430-tisíc domácnostiach (+ príklady)

Podľa jej vyjadrenia bezpečnosť a cenová dostupnosť režijných nákladov domácností naďalej zostáva kľúčovou otázkou a vláda Maďarska pracuje v záujme ochrany maďarských rodín.

Tento operačný štáb zriadila vláda v júli. Jeho úlohou je pod vedením šéfa úradu vlády Gergelya Gulyása pripraviť nové návrhy ochrany pred vplyvmi „drastického rastu cien energií a nedostatku energií v západnej Európe“.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Viktor Orbán #zdražovanie