Vyhlásenie Hirmana k schváleným cenám elektriny pre domácnosti na rok 2023

Vyhlásenie ministra hospodárstva Karla Hirmana k schváleniu Všeobecného hospodárskeho záujmu na včerajšom rokovaní vlády, je významným míľnikom pre zabezpečenie prijateľných cien elektrickej energie pre slovenské domácnosti v roku 2023.

17.11.2022 12:40
Karel Hirman Foto:
Minister hospodárstva Slovenskej republiky Karel Hirman.
debata (5)

"Všeobecné hospodárske záujmy (VHZ), ktoré boli schválené na zasadnutí vlády, nám upravujú legislatívny rámec na zavedenie memoranda so Slovenskými elektrárňami, a. s. (SE) a podmienky dodávok elektriny pre slovenské domácnosti v budúcom roku 2023. Súčasne stanovujú podmienky dodávok zo SE, a. s. na obchodného agenda, ktorým je štátna spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel, a. s. (SPP) a podmienky dodávok smerom z SPP, a. s. smerom ku koncovým odberateľom. Vláda Slovenskej republiky a Ministerstvo hospodárstva SR tým plnia svoju úlohu a prísľub, že občania budú mať od 1. januára 2023 zabezpečené svoje dodávky elektrickej energie za cenu na takej úrovni, ktorá bude pre nich znesiteľná a akceptovateľná.

SR MH Hirman TK energetika závery rokovanie BAX Čítajte viac Vláda schválila ceny elektriny pre domácnosti na rok 2023

Aplikácia memoranda, ktoré bolo podpísané so SE a. s. taktiež svedčí o dobrej vzájomnej spolupráci Ministerstva hospodárstva SR a Vlády SR s vedením a ostatnými akcionármi Slovenských elektrární, a. s., čo považujem za veľmi podstatné. Budeme pokračovať v ďalšom vecnom a serióznom dialógu s akcionármi tak, aby sa stabilizovala situácia v SE, a. s. a aby táto spoločná kooperácia prinášala pozitívne výsledky ako pre slovenské domácnosti, tak pre všetkých odberateľov elektriny na území Slovenska."

5 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #elektrina #Karel Hirman