Energetici naplánovali štyri rozsiahle odstávky elektriny. Pozrite si, ktoré miesta zasiahnu

Energetici naplánovali na budúci týždeň v Trenčianskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji štyri rozsiahlejšie odstávky elektrickej energie. Dotknú sa miest a obcí v troch okresoch. TASR o tom informoval špecialista externej komunikácie Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

06.11.2022 15:57
zelená energia, elektrina, elektráreň Foto:
Ilustračné foto.
debata

V Dubnici nad Váhom energetici naplánovali odstávky elektriny na štvrtok (10. 11.) a piatok (11. 11.). Štvrtková odstávka bude na ulici Pod hájom a potrvá od 7.30 h do 16.30 h. Pocíti ju približne 700 odberných miest. V piatok nepôjde elektrina na Námestí Matice slovenskej a opäť na ulici Pod hájom, ale na iných odberných miestach ako v predchádzajúci deň. Obmedzenie potrvá od 7.30 h do 13.00 h a dotkne sa 500 domácností. Dôvodom odstávok bude geodetické zameranie podzemných káblov vysokého napätia.

Obyvateľov Klokočova (okres Čadca) sa dotkne odstávka elektriny v pondelok (7. 11.). Od 7.30 h do 17.30 h nebude mať k dispozícii elektrický prúd približne 1000 odberných miest. Prerušenie dodávky bude nevyhnutné na rekonštrukciu vedení vysokého a nízkeho napätia. Energetici využijú odstávku aj na revíziu a výruby porastov v ochrannom pásme distribučnej sústavy.

zasobnik lng zemny plyn polsko Čítajte viac Zverejnili ceny elektriny a plynu v krajinách EÚ: Slovensko dopadlo relatívne dobre, pozrite si tie rozdiely

V mestskej časti Tomášová v Rimavskej Sobote vypnú elektrikári niekoľko ulíc vo štvrtok. Elektrina nepôjde od 7.30 h do 16.30 h približne na 700 odberných miestach. Príčinou odstávky bude revízia trafostanice.

„Vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné. Nielen z hľadiska technických možností, ale aj pre bezpečnosť elektrikárov,“ upozornil Gejdoš.

Cieľom prác, či už rekonštrukcií alebo údržby, je podľa neho zvýšiť bezpečnosť a spoľahlivosť distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach. „Energetici urobia všetko pre to, aby odstávky elektriny ukončili hneď, ako to bude možné. Ak nenastanú komplikácie, môže to byť výrazne skôr ako v spomenutých časoch,“ doplnil. SSD v tejto súvislosti žiada dotknutých odberateľov o trpezlivosť a prípravu na obmedzenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #elektrina #odstávka