Toky plynu cez Jamal obnovili. Pokračujú aj stabilné dodávky cez Ukrajinu

Toky plynu cez plynovod Jamal smerom na východ z Nemecka do Poľska sú v utorok stabilné po krátkom poklese na nulu v predchádzajúcom dni. Stabilné zostali aj dodávky ruského plynu do Európy cez Ukrajinu. Vyplýva to z najnovších údajov prevádzkovateľov plynovodov. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

18.10.2022 10:55
Plyn Foto: ,
Plynová kompresorová stanica na ropovode Jamal-Európa pri bieloruskom Nesviži.
debata (5)

Nemecký operátor Gascade informoval, že výstupné toky na stanici Mallnow, ktorá leží v blízkosti hraníc s Poľskom, sa v utorok medzi 7. a 8. hodinou SELČ zvýšil na 1.213.963 kilo­watthodín (kWh) z 1.078.577 kWh/h, ktoré dosiahli v priebehu pondelka (17. 10.).

Nominácie na transport ruského plynu na Slovensko z Ukrajiny cez hraničný bod Veľké Kapušany dosiahli 36,7 milióna kubických metrov, čo je takmer nezmenené oproti predchádzajúcemu dňu. Ukázali to údaje z ukrajinskej prepravnej sústavy.

LNG terminal Krk Čítajte viac Pri brehoch Európy stoja desiatky tankerov s LNG, nemôžu vyložiť náklad. Ide o výnimočnú situáciu

Ruský producent plynu Gazprom v utorok uviedol, že plánuje prepraviť 42,4 milióna kubických metrov plynu do Európy cez Ukrajinu, čo je v súlade s objemami z posledných dní.

Toky plynu cez plynovod Nord Stream 1, ktorý vedie cez Baltské more z Ruska do Nemecka, zostali na nule.

Potrubie bolo odstavené 31. augusta pôvodne na trojdňovú údržbu, ale Rusko ho už neuviedlo späť do prevádzky pre technické problémy, z ktorých obvinilo západné sankcie.

Neskôr došlo na Nord Stream 1 aj paralelnom potrubí Nord Stream 2 k sérii výbuchov, ktoré ich poškodili.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #plyn #Európa #Jamal