SPP má nového šéfa a vedenie. Kľúčové bude pre nich zabezpečenie dostatku energií

Ministerstvo hospodárstva SR, ako jediný akcionár Slovenského plynárenského podniku (SPP) vymenovalo s účinnosťou od 10. októbra do funkcie predsedu predstavenstva SPP Miroslava Kullu.

10.10.2022 16:02
sulik prokypcak Foto: ,
Na snímke zľava generálny riaditeľ Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) Richard Prokypčák a minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS).
debata (1)

Novým podpredsedom predstavenstva sa stal Marián Široký a ďalšími členmi predstavenstva SPP Peter Kučera, Eduard Macejka a Slavomír Vorobel. V pondelok o tom informoval hovorca SPP Ondrej Šebesta.

generálny riaditeľ a podpredseda predstavenstva Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) Richard Prokypčák. Čítajte viac Šéf SPP skončil. Matovičov poslanec ho kritizoval, že podnik vypína firmám a ľuďom energie

„Kľúčovou úlohou SPP aj s novým vedením zostávajú opatrenia na zaistenie bezpečnosti dodávok energií pre potreby odberateľov na Slovensku, pokračovanie v diverzifikácii ich zdrojov a v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva SR a ďalšími relevantnými inštitúciami dokončenie opatrení zameraných na zmiernenie dopadu vysokých cien energií na domácnosti, prípadne ďalších zraniteľných odberateľov v roku 2023,“ uviedol Šebesta.

SPP podľa hovorcu naďalej pokračuje v intenzívnych prípravách projektov zvyšovania energetickej efektívnosti a rozvoja výroby energií z obnoviteľných zdrojov, ktoré v strednodobom horizonte posilnia energetickú bezpečnosť, znížia emisie skleníkových plynov, zabezpečia vyššiu stabilitu nákladov na energie pre odberateľov a ďalej posilnia odolnosť Slovenska.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #SPP #zdražovanie