SPP už odpája prvých ľudí a firmy, tvrdí Matovičov poslanec. Nepodpísali vyššie zmluvy za energie a prišlo odpojenie

Podľa šéfa hospodárskeho výboru Petra Kremského (OĽaNO) by štátny podnik nemal zneisťovať zákazníkov v čase, keď vláda finišuje s opatreniami na pomoc ľuďom a firmám s energiami.

04.10.2022 16:31
kremsky Foto: ,
debata (69)

Predseda Výboru pre hospodárske záležitosti NR SR Peter Kremský vyzval členov vedenia Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), aby sa vzdali svojich funkcií. Zároveň ich nabáda k tomu, aby zastavili vypínanie elektriny a plynu drobným podnikateľom a občanom.

„V posledných dňoch som sa stretol s viacerými prípadmi, keď dodávatelia elektriny a plynu zrušili existujúce zmluvy drobným podnikateľom alebo občanom. Potom im ponúkli násobne vyššie ceny a keď okamžite nepodpísali novú zmluvu, v priebehu niekoľkých dní im vypli plyn a elektrinu,“ upozorňuje Kremský.

žena, kotol, kúrenie, úsmev, energie Čítajte viac Ekonómovia prepočítali, čo s účtami ľudí spravia januárové faktúry za energie

Podľa šéfa hospodárskeho výboru NR SR by štátny podnik nemal zneisťovať zákazníkov v čase, keď vláda finišuje s opatreniami na pomoc ľuďom a firmám s energiami. „Štátna firma sa nesmie zneužívať na podrazy a šírenie paniky medzi ľuďmi, najmä keď poctivo platia svoje účty a dodávateľovi energií nedlhujú. Môže to spôsobiť krach firiem, zvýšenie nezamestnanosti a ekonomický úpadok,“ varuje Kremský.

69 debata chyba
Viac na túto tému: #SPP #Peter Kremský