K Hirmanovi prichádzajú na ministerstvo noví ľudia. Prvým bude hovorca automobilky

Vláda v stredu odvolala z funkcií štátnych tajomníkov Ministerstva hospodárstva (MH) SR Jána Oravca a Karola Galeka a zároveň za nového štátneho tajomníka vymenovala Petra Šveca. Ten doteraz pôsobil ako riaditeľ vonkajších vzťahov a hovorca trnavskej automobilky Stellantis.

28.09.2022 13:42 , aktualizované: 14:03
VLÁDA: Rokovanie 102. schôdze Foto: ,
Minister hospodárstva SR Karel Hirman počas rokovania 102. schôdze vlády SR. Bratislava, 14. september 2022.
debata (1)

Odvolanie štátnych tajomníkov avizoval nový minister hospodárstva Karel Hirman už po nástupe do funkcie. S Galekom a Oravcom sa vtedy dohodol, že na svojich postoch zostanú po odchode exministra Richarda Sulíka (SaS) najneskôr do konca septembra.

Švec svoju profesionálnu kariéru začínal v roku 1995 ako redaktor týždenníka Trend, neskôr pôsobil ako hovorca ministerstva financií, riaditeľ marketingu a hovorca predstavenstva Slovenskej sporiteľne a od roku 2003 do roku 2006 ako hovorca spoločnosti Heineken Slovensko. Od roku 2011 do roku 2016 študoval na Fakulte manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Novou generálnou tajomníčkou služobného úradu na rezorte hospodárstva bude Katarína Rochovská, ktorá nahradí na poste generálneho tajomníka služobného úradu Romana Achimského. Informuje o tom ministerstvo hospodárstva.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo hospodárstva #Karel Hirman