Zásobníky sú naplnené. Sulík odovzdal Hirmanovi plán, ako bojovať s elektrinou a plynom

Slovensko je stále najlepšie pripravenou krajinou na najbližšiu vykurovaciu sezónu. Myslí si to štátny tajomník hospodárstva Karol Galek. Podľa neho slovenské zásobníky plynu sú naplnené na viac ako 80 %, je v nich vyše 30 terawatthodín plynu. „Z toho 65 % je určených pre slovenský trh,“ povedal na piatkovej tlačovej besede Galek.

16.09.2022 16:44
sulík, zemanová Foto: ,
Poslanci Národnej rady (NR) SR za SaS nepomohli v stredu otvoriť riadnu schôdzu, pretože chceli vidieť, ako si koalícia predstavuje vládnutie. Na snímke predseda SaS Richard Sulík a šéfka poslaneckého klubu strany Anna Zemanová.
debata (1)

Vďaka dodatočným kontraktom by taktiež malo na Slovensko do konca roka pritiecť ďalších 10 terawatthodín plynu. „Do konca vykurovacej sezóny, čiže do konca marca budúceho roku, to bude ďalších 7,8 terawatthodín,“ doplnil Galek. Priemerná spotreba plynu na Slovensku počas vykurovacej sezóny je pritom zhruba 32 terawatthodín.

Dostatok by sme mali mať podľa Galeka aj elektriny. A to aj vďaka novému tretiemu bloku Atómovej elektrárne Mochovce, ktorý by mal začať komerčne vyrábať elektrinu od začiatku budúceho roku.

Pozrite si tlačovku:

1 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #elektrina #zdražovanie