Gazprom straší Európu. Zverejnil video, kde odkazuje, že zamrzne

Ruský plynárenský gigant Gazprom zverejnil nové video, kde Európu vystríha pred studenou zimou. „Zima bude veľká, prinesie súmrak a sneh,“ hlási spot.

06.09.2022 20:03
Repro foto z videa Gazpromu. Foto:
Repro foto z videa Gazpromu.
debata (345)

Video sa šíri na sociálnej sieti Twitter. Na začiatku spotu pracovník vypína plyn a kontrolka ukazuje, ako klesá prúd plynu do Európy. Následne sa striedajú zábery európskych miest, do ktorých prichádza sneh. Vo videu spieva ženský hlas, že zima bude veľká.

VIDEO: Budet zima baľšaja… Týmto videom straší Európanov Gazprom.

Video

Video má zrejme za cieľ vystrašiť Európanov, no na Twitteri sa z neho niektorí vysmievajú. Pýtajú sa, či Európania mrzli pred vynájdením zemného plynu. Alebo sa pýtajú, že či si Rusi myslia, že na celom starom kontinente je zima ako na Sibíri.

Kremeľ viní z energetickej krízy sankcie, ktoré na Moskvu uvalil Západ po invázii ruskej armády na Ukrajinu. Európski lídri zase obviňujú Moskvu, že využíva energiu na vydieranie EÚ.

Putin Čítajte viac Potvrdili sa najhoršie obavy. Gazprom odpovedá ihneď po tom, čo Brusel rozhodol o strope na ruskú ropu

Nord Stream 1, ktorý vedie cez Baltické more do Nemecka, je najväčším ruským plynovodom do Európy s kapacitou 59,2 miliardy kubických metrov (m3) ročne. Kedysi bol považovaný za symbol spolupráce medzi jednou z najväčších energetických mocností sveta a štvrtou najväčšou svetovou ekonomikou, teraz sa však stal predmetom obviňovania medzi Berlínom a Moskvou.

345 debata chyba
Viac na túto tému: #Gazprom