Hlas navrhuje domácnostiam vyplácať 300-eurové energetické šeky

Na pomoc ľuďom s následkami extrémneho zdražovania energií by mala vláda domácnostiam na Slovensku vyplácať energetické šeky v hodnote 300 eur. Na utorkovej tlačovej besede to povedal predseda strany Hlas Peter Pellegrini.

06.09.2022 11:33
Peter Pellegrini Foto:
Peter Pellegrini.
debata (15)

Tieto šeky by domácnosti mali podľa neho dostávať každý mesiac v období od októbra tohto roka do marca budúceho roka. Na šeky by mali nárok domácnosti, ktorých mesačný hrubý príjem nedosahuje 2 000 eur. Šéf opozičnej strany poukázal na to, že ľudia na Slovensku majú existenčné problémy, a to ešte nedostali od dodávateľov energií zálohové predpisy na rok 2023.

kollar krajniak autor: Robert Huttner Čítajte viac Krajniak si overoval Sulíkove ceny elektriny. Vyšli mu úplne iné čísla, tak kto tomu nerozumie alebo zavádza?

„Dodnes sme nevideli žiadne opatrenia," povedal. Expremiér upozornil na to, že energetické šeky svojim občanom posiela už 12 štátov Európskej únie. Opozičná strana tiež žiada, aby sa 80 percent výnosov Environmentálneho fondu vrátilo podnikateľom. Vláda by tiež mala podľa Pellegriniho vytvoriť kompenzačný fond na záchranu podnikov, ktoré budú mať existenčné problémy s cenami energií. Mestám a obciam strana Hlas žiada zaslať preddavky na zvýšené ceny energií.

VIDEO: Kto ušetrí, bude platiť rovnako ako v súčasností, vraví Sulík. Matovič robí paniku

Video
Kto ušetrí, bude platiť rovnako ako v súčasností, vraví Sulík. Matovič robí paniku.
15 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #energetická kríza