Boris Kollár by zoštátnil Slovenské elektrárne. Nový minister po Sulíkovi musí byť odborník

Súčasná energetická kríza si podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) vyžaduje tvrdé zastropovanie cien elektriny, pričom nevylučuje ani zoštátnenie Slovenských elektrární. Povedal to dnes v diskusnej relácii Na telo televízie Markíza s tým, že štát by mal vyhlásiť stav energetickej núdze.

04.09.2022 14:35
Kollár, Holý Foto: ,
debata (16)

„To znamená, že by sme kúpili elektrárne," vyhlásil Kollár. Zároveň uviedol, že okrem zastropovania cien elektriny pre domácnosti by sa tento krok mal urobiť aj vzhľadom na podnikateľov. Riešiť podľa šéfa parlamentu bude treba aj distribučné poplatky. „Tam nemusíme zoštátňovať, to len upravíme," skonštatoval.

Vladimir Putin, Gerhard Schröder Čítajte viac Elektrinu vyrobíme za 50 eur a nakúpime za 1000 eur? Ako je to možné, čo sa to deje?

Kollár takisto povedal, že novým ministrom hospodárstva by mal byť nepolitický odborník z oblasti energetiky. „To musí byť nezávislý odborník, ktorý má kontakty po celej Európe, vyzná sa v tej energetike, vie, čo všetko to napĺňa a musí prísť s riešeniami," dodal Kollár.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Sme rodina