Heger odmieta stropovanie cien energií. Domácnosti si majú pomôcť bonusom na deti

Premiér Eduard Heger nie je za dlhodobé zastropovanie cien energií na Slovensku. Podľa neho by to bolo škodlivé pre samotný trh. „Stropovanie cien ak trvá dlho, tak je škodlivé pre trh. Ak sa chceme rozprávať a krátkodobom zastropovaní tak OK, ale musíme to dobre premyslieť,“ povedal v Bruseli slovenský predseda vlády.

24.06.2022 11:26
Eduard Heger Foto: ,
Predseda vlády Eduard Heger
debata (293)
VIDEO: Pozrite si premiéra Eduarda Hegera v Bruseli.
Video

Premiér Heger sa pri riešení drahých energií radšej prikláňa k dohodám s energetickými firmami. „Musíme hľadať dohodu s kľúčovými partnermi, ako to uniesť,“ podotkol premiér, pričom pripomenul memorandum so Slovenskými elektrárňami, ktoré sľubujú predávať domácnostiam počas najbližších dvoch rokov elektrinu za dohodnutú cenu zhruba 61 eur za megawatthodinu.

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Čítajte viac Sulík sľubuje akciové ceny plynu na rok 2023. Koľko by zaplatili domácnosti? (Prepočty)

Podľa premiéra zvládnu slovenské domácnosti zdražovanie energií aj vďaka navýšeniu daňového bonusu. „Ak od 1. 1. sa zdvihne úroveň daňového bonusu, tak všetkým rodinám dáme prostriedky, aby mohli zvládať tu vyššiu cenu plynu. Takže dá sa ísť na to tak, že dáte ľuďom viac peňazí, aby to zvládli, alebo potom tak, že zasahujete do trhu a zasahovať do trhu je vždy ekonomicky riskantné,“ uzavrel Heger.

293 debata chyba
Viac na túto tému: #zemný plyn #elektrina #ceny energií #Eduard Heger