SPP aj v pondelok eviduje nižšie dodávky ruského plynu

Krátenie dodávok plynu nemá podľa hovorcu SPP Ondreja Šebestu žiadny vplyv na dodávky plynu pre svojich zákazníkov.

20.06.2022 15:15
sulik prokypcak spp Foto: ,
Sprava: Minister hospodárstva Richard Sulík a generálny riaditeľ SPP Richard Prokypčák
debata (1)

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) stále eviduje nižšie dodávky plynu od spoločnosti Gazprom Export. Štátni plynári v pondelok očakávajú, že dodávky plynu v rámci ich kontraktu budú nižšie. „Podobne ako to bolo cez víkend, o približne polovicu,“ povedal pre agentúru SITA hovorca SPP Ondrej Šebesta.

Vladimir Putin Čítajte viac Top 5 správ týždňa: Putinove hry s plynom zasiahli aj Slovensko a Sulík zaťahuje regulačnú brzdu

Uvedené krátenie dodávok plynu nemá podľa Šebestu žiadny vplyv na dodávky plynu pre svojich zákazníkov. SPP sa v súčasnosti už spolieha aj na diverzifikačný kontrakt a ďalšie plánované dodávky LNG. „Uzavretie predmetných zmlúv, prostredníctvom ktorých sme schopní pokryť približne 65 % spotreby našich zákazníkov, je spolu s aktuálnym vtláčaním plynu do zásobníkov, prejavom spoľahlivosti SPP pri riešení aktuálnych výziev na trhu s energiami,“ dodal Šebesta s tým, že k podrobnostiam kontraktu sa nebude vyjadrovať.

„Zabezpečenie plynulých dodávok energií pre všetkých našich zákazníkov, od veľkých priemyselných odberateľov až po domácnosti, je pre SPP absolútnou prioritou a aktuálnej situácii venujeme všetku svoju pozornosť,“ uzavrel Šebesta.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #SPP #dodávky