Štát pridá na zelené riešenia 30 miliónov. Dotáciu môžete získať v 6 krokoch

Minister hospodárstva Richard Sulík a generálny riaditeľ SIEA Peter Blaškovitš predstavili zmeny a navýšenie podpory zelených riešení pre domácnosti. Po rekordne rýchlo rozchytanom prvom balíku budú nové podmienky aj postup vyplácania žiadostí.

06.06.2022 13:52
Minister hospodárstva Richard Sulík. Foto:
Minister hospodárstva Richard Sulík.
debata (2)

Domácnosti sa budú môcť zaregistrovať so žiadosťou o dotáciu z 30 miliónového balíka na solárne kolektory, fotovoltiku, tepelné čerpadlá či kotly na biomasu. Aby však dotáciu mohol dostať, bude musieť uzatvoriť zmluvu s certifikovaným dodávateľom, ktorý zaručí, že danej domácnosti v prípade získania dotácie zariadenie do troch mesiacov nainštaluje.

Registrácia bude spustená v pondelok 13. júna.

Tlačová konferencia vicepremiéra a ministra hospodárstva Richarda Sulíka a generálneho riaditeľa SIEA Petra Blaškovitša:

tomes Čítajte viac Expert na zelenú energiu: Ak si dáte na strechu solárne panely, investícia sa môže vrátiť za 6 až 15 rokov

Aktuálnu výzvu môžu využiť iba mimobratislavskí záujemcovia o zelené riešenia. Sulík však ohlásil, že na jeseň alebo v zime rezort predstaví ďalšiu schému dotácií, ktorá už bude dostupná aj pre obyvateľov hlavného mesta.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dotácie #Richard Sulík #Zelená domácnostiam #SIEA