Zákon o dani z ruskej ropy sa presúva na ďalšiu schôdzu, avizuje Viskupič

Poslanci by mali dnes o presune zákona rozhodnúť o 11:00.

25.05.2022 09:30
pumpa slovnaft, benzin, tankovanie, nafra Foto: ,
debata (1)

Zákon o dani z výhody získanej v dôsledku osobitnej situácie na trhu s ropou sa presunie na júnovú schôdzu parlamentu. Pre agentúru SITA to povedal šéf finančného výboru parlamentu Marián Viskupič (SaS). Koalícia sa na podobe zákona nedokázala dohodnúť. Poslanci by mali dnes o presune zákona rozhodnúť o 11:00.

Richard Sulík Čítajte viac Nižšia DPH alebo nižšia spotrebná daň. Ako by klesla cena benzínu a nafty? Koalícia stále rokuje

„Volajme to veto, nevolajme to veto, každopádne, nebude to na tejto schôdzi. Posunie sa na budúcu schôdzu,“ povedal Viskupič. Znamená to, že poslanci nateraz nebudú rokovať o tom, že spoločnosť Slovnaft by mala platiť 30 percent z rozdielu z nižších cien pri nákupe ruskej ropy. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je proti zvyšovaniu daní, respektíve novým daniam. Najskôr SaS navrhovala zníženie dane z pridanej hodnoty (DPH) na všetky ropné produkty, teda naftu, benzín, oleje. Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) namietal, že je to v rozpore s európskou legislatívou. Následne SaS navrhovala, aby sa znížila spotrebná daň na naftu a benzín.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #ropa #Slovnaft