Dodávky plynu pokračujú. Sulík faktúru zaplatil v eurách

Dodávky zemného plynu na Slovensko z Ruska pokračujú na základe platných zmlúv a podľa dohodnutých objednávok. Slovensko aprílovú faktúru zaplatilo podľa platnej zmluvy v eurách. V piatok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

20.05.2022 15:50
Sulík Foto: ,
Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS), podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) pred 80. rokovaním vlády SR 18. mája 2022 v Bratislave.
debata (162)

„Šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík (SaS)rozhodol o zaplatení faktúry na základe stanoviska EÚ, že v prípade takejto platby nejde o porušenie, respektíve obídenie sankcií. Nedošlo ani k porušeniu žiadnej platnej zmluvy, ku ktorej nebol prijatý žiaden dodatok,“ uviedlo MH.

Rovnako intenzívne podľa rezortu pokračujú aktivity na zabezpečenie dodávok zemného plynu aj z iných zdrojov. „Plynu je v tejto chvíli dostatok a pokračuje sa v plnení zásobníkov na budúcu vykurovaciu sezónu. Rezort hospodárstva dohliada na zvyšovanie energetickej bezpečnosti Slovenska, aby bol dostatok plynu tak pre domácnosti, ako aj pre priemysel,“ ubezpečilo ministerstvo.

162 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rusko #plyn