Fico: Odstavenie dodávok ruskej ropy je totálny nezmysel, toto je výmysel Spojených štátov amerických

Návrh, aby ďalší balík sankcií Európskej únie (EÚ) voči Rusku zahŕňal aj zákaz dovozu ruskej ropy, je neakceptovateľný. Bola by to "ekonomická samovražda".

09.05.2022 13:50
Robert Fico Foto: ,
Predseda strany Smer Robert Fico
debata (1)

Vláda SR by mala hájiť vlastné energetické záujmy štátu tak, ako to robí maďarská. Vyhlásil to líder opozičného Smeru-SD Robert Fico na pondelkovej tlačovej konferencii pred budovou Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

„Ak vláda SR nič neurobí a ustúpi požiadavkám Európskej komisie (EK) a nebude robiť to, čo robí vláda Maďarska, teda nebude bojovať za vlastné energetické záujmy, ľudia na Slovensku musia očakávať, že ten benzín a nafta pôjde niekde nad 2 eurá,“ zdôraznil Fico. Zároveň vyzval vládu, aby v utorok (10. 5.) predstúpila pred Národnú radu (NR) SR a priblížila, čo s tým bude robiť.

Obnova rodinných domov, bývanie, rodina, rekonštrukcia Čítajte viac Vláda by mala viac podporiť obnovu domov, podľa KDH tak zníži závislosť od ruského plynu

Verí, že sankcia v podobe zákazu dovozu ruskej ropy nebude prijatá. Apeloval na vládu, aby sa tejto téme venovala. Myslí si, že je možnosť zastropovať ceny pohonných látok, pokiaľ ide o benzín a naftu. Podľa neho by sa ceny mohli pohybovať okolo úrovne 1,4 – 1,5 eura za liter. „Odstavenie dodávok ruskej ropy je totálny nezmysel, toto je výmysel Spojených štátov amerických,“ tvrdí Fico.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ropa #Robert Fico #Rusko