Nechceme, aby ste si užívali lacnú ruskú ropu, odkázal Matovič Slovnaftu

Slovnaft by si podľa ministra financií nemal užívať lacnú ruskú ropu.

05.05.2022 13:35
Igor Matovič Foto:
Predstavenie pomoci
debata (139)

Slovensko má predrokovanú zásadnú dohodu v súvislosti s ropou. Vo štvrtkovej relácii Braňo Závodský naživo v rádiu Expres to povedal minister financií Igor Matovič. Ako uviedol, on sám rokoval priamo s podpredsedom maďarskej vlády Péterom Szijjártóm a následne aj so šéfom Slovnaftu Oszkárom Világim.

„Nechceme, aby si Slovnaft užíval lacnú ruskú ropu. O tejto veci so Slovnaftom rokujem. Nepotrebujem o tom kvákať do médií vopred, ale už dnes viem, že máme predrokovanú dosť zásadnú dohodu, ktorá myslím, že bude výhodná pre ľudí na Slovensku," vyjadril sa minister financií.

Ropa, Ukrajina Čítajte viac Slovnaftu vystrelili marže vďaka lacnej ruskej rope. Prečo by nemal zlacniť palivá, pýta sa analytik?

Potvrdil, že Slovensko sa nemôže odstrihnúť od ruských energií „strmhlav", no zároveň zdôraznil, že Rusko sa ukázalo ako nezodpovedný partner. Ministerstvo hospodárstva SR na čele s Richardom Sulíkom skritizoval za to, že podľa neho v tejto veci dva roky spalo. „Zobudilo sa možno pár mesiacov po vojne," zhodnotil.

Zároveň potvrdil, že v rokovaniach hrá kľúčovú úlohu predseda vlády Eduard Heger. „To je rozdiel medzi Rišom Sulíkom a Edom, hoci Edo všetky tieto veci vyrokováva, tak Rišo o nich hovorí," uzavrel.

139 debata chyba
Viac na túto tému: #ropa #Slovnaft #Igor Matovič