Sulík vysvetľuje platby Gazpromu: Nie je pravda, že boli v rubľoch

Nie je pravda, že sme si otvorili rubľový účet, informuje Richard Sulík (SaS) v príspevku na Facebooku. Vysvetľuje v ňom, ako je to s rubľami, platbami za plyn od Gazpromu. „Účty vytvorila samotná banka a to čisto na základe nariadenia V. Putina. Účet síce existuje, ale nie je aktivovaný, lebo vedenie SPP s otvorením nesúhlasilo a neaktivovalo ho,“ tvrdí minister a líder SaS.

29.04.2022 17:39
Richard Sulík Foto:
Minister hospodárstva Richard Sulík
debata (78)

Minister tvrdí, že nie je je pravda, že sme už za marec zaplatili v rubľoch. „Slovenská strana zaplatila síce mala splatnosť poslednej faktúry za plyn 20. apríla, ale prezieravo sme ju zaplatili s veľkým predstihom v eurách,“ píše Sulík.

Výbor pre hospodárske záležitosti galek Čítajte viac Do platby Gazpromu ostáva 22 dní. Sulíkov tajomník: Účty v rubľoch nariadil Putin

Ďalej pokračuje, že uvidí, ako sa budú vyvíjať diskusie európskych štátov, ako pokračovať v reakcii na požiadavky ruského prezidenta Vladimira Putina. Do 20. mája, kedy je ďalšia platba za ruský plyn, si plánuje počkať na výsledok rokovaní.

Bráni sa, že Slovensko má svoj plán diverzifikácie, len o ňom nemôže verejne hovoriť. Pokračuje, že slovenské zásobníky sú naplnené zhruba na 22 percentách svojej ročnej spotreby.

EKO SR Bratislava vláda zamestnávatelia únia RÚZ snem Heger premiér Čítajte viac Česi a Poliaci odmietli dodať slovenským cementárňam uhlie. Heger chce fórum premiérov

Na záver dodal, že ak by Rusi vypli plyn zo dňa na deň, vydržali by sme do jesene. „Súčasné zásoby plynu nám celkom iste stačia do jesene, a zásobníky stále priebežne plníme, plyn totiž stále ide,“ napísal Sulík.

Tu je celý jeho príspevok

© Autorské práva vyhradené

78 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #plyn #Gazprom #Richard Sulík