Víchrica nechala ľudí bez elektriny. Na strednom Slovensku čaká na obnovenie dodávok 1000 domácností

Stredoslovenská distribučná (SSD) má po nedeľnej (30. 1.) víchrici poruchy ešte na deviatich vedeniach vysokého napätia.

31.01.2022 09:36
počasie zima elektrina výpadky Foto: ,
Elektrikár počas odstraňovania porúch na elektrickom vedení.
debata

Na úrovni nízkeho napätia budú v pondelok elektrikári riešiť viac ako sto problémov. Podľa hovorcu spoločnosti Miroslava Gejdoša čaká na strednom Slovensku na obnovenie dodávok elektriny približne 1000 domácností.

Doplnil, že väčšina z nich je v okrese Brezno, konkrétne v obciach Michalová a Pohronská Polhora. „Niekoľko desiatok odberných miest je bez prúdu ešte aj na Liptove a hornom Považí. Najviac škody narobili tradične popadané stromy a konáre. Počas dňa budú elektrikári zo SSD vymieňať poškodené stĺpy, konzoly, izolátory, spájať pretrhané vodiče a opravovať poškodené trafostanice. V niektorých lesných úsekoch ich čakajú aj pochôdzky v náročnom teréne a vyhľadávanie poruchových miest,“ povedal Gejdoš.

plynomer, plyn, energie Čítajte viac Skrachoval ďalší dodávateľ energií. Zákazníci prešli pod novú firmu

Energetici predpokladajú, že vzhľadom na priaznivejšie počasie bude postupná obnova distribúcie elektriny plynulá a v najbližších hodinách odstránia väčšinu porúch. „Na niektorých miestach im to však môže trvať dlhšie. Najmä v neprístupnom teréne, kam sa pre sneh a blato nemôže dostať technika,“ uzavrel hovorca SSD.

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #vietor #elektrina