Skrachoval ďalší dodávateľ energií. Zákazníci prešli pod novú firmu

Žilinská spoločnosť Twinlogy v týchto dňoch oznámila svoj odchod zo slovenského trhu. Ešte v roku 2020 pritom dosahovala tržby cez 17 miliónov eur. Ako však informovala na svojej webovej stránke, v piatok 21.1. 2022 stratila spôsobilosť na dodávku zemného plynu, od 26. 1. sa k tomu pridala aj elektrina. Zákazníkov prebrala spoločnosť VSE.

27.01.2022 09:56
plynomer, plyn, energie Foto:
Ilustračné foto
debata

Po krachu najväčšieho alternatívneho dodávateľa Slovakia Energy, ktorý spôsobil rozruch v slovenskej energetike na jeseň, na Slovensku končí ďalší hráč.

„Oznamujeme vám, že napriek enormnej snahe sme v Twinlogy nezvládli krízu na energetickom trhu. Vaša zmluva o združenej dodávke elektriny, alebo zemného plynu zanikne v súlade s rozhodnutím ÚRSO. Dodávky energií bude pre vás po dobu najviac nasledujúcich troch mesiacov po ukončení činnosti Twinlogy na energetickom trhu zaisťovať dodávateľ poslednej inštancie,“ uvádza firma na svoje internetovej stránke.

Andrej Juris Čítajte viac Odberatelia skrachovaného Slovakia Energy majú problémy s faktúrami. Ako postupovať ďalej? Pozrite si návod

Podľa údajov Finstatu spoločnosť Twinlogy ešte v roku 2020 dosahovala tržby cez 17 miliónov eur a zisky takmer 250-tisíc eur.

Dnes spoločnosť VSE informovala, že preberá ich východných zákazníkov pod svoje krídla ako dodávateľ poslednej inštancie (DPI) už od 26. januára 2022. „Ubezpečujeme zákazníkov z nášho regiónu, že dodávka elektriny bude pokračovať bez prerušenia,“ zdôraznil Juraj Bayer, člen predstavenstva VSE.

VSE zabezpečuje dodávku elektriny na distribučnom území spoločnosti Východoslovenská distribučná, a.s., a teda obyvateľom Košického, Prešovského a časti Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

„Všetky domácnosti i firmy, chceme zároveň informovať, že o dodávku elektriny sa postaráme automaticky, zo strany odberateľov nie sú potrebné žiadne úkony.“ vysvetľuje. Zákazníci spoločnosti Twinlogy, s.r.o. teda nemusia navštevovať Zákaznícke centrum VSE, zasielať email či list, ani telefonovať na Zákaznícku linku VSE.

VSE tiež informovala, že sa rozhodla odberateľom po Twinlogy nastaviť zálohové platby (ktoré budú platiť v režime DPI) podľa regulovaných taríf v základnom cenníku VSE. Odberateľov z radov domácností sa teda nedotknú zvýšené zálohy z dôvodu vyššej ceny počas trvania režimu DPI. Rovnaké rozhodnutie podľa VSE prijali a uplatnili v režime DPI v roku 2021.

Tri mesiace Inštitút DPI trvá najviac 3 mesiace, resp. zákazníci majú 3 mesiace na to, aby uzatvorili zmluvu s novým dodávateľom, pre ktorého sa rozhodnú. Ak si nového dodávateľa nevyberú, zostávajú automaticky zákazníkom VSE.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #elektrina #energetika #DPI