Kompenzácie pre firmy za drahé energie zrejme nebudú. Sulík a Matovič nevedia nájsť spoločnú reč

Ministerstvo hospodárstva je pripravené podporiť takéto firmy, očakáva však uvoľnenie peňazí od ministerstva financií. To je ochotné poskytnúť prostriedky na podporu firiem, očakáva však od ministerstva hospodárstva nejaký plán.

19.01.2022 14:53
Igor Matovič, Boris Kollár, Richard Sulík Foto: ,
Ilustračná fotka.
debata (2)

Medzi ministerstvom hospodárstva Richarda Sulíka a ministerstvom financií Igora Matoviča sú opäť nezhody. Tentokrát si posielajú odkazy pri otázke podpory firiem, ktoré trápia vysoké ceny energií. Ministerstvo hospodárstva je pripravené podporiť takéto firmy, očakáva však uvoľnenie peňazí od ministerstva financií. To je ochotné poskytnúť prostriedky na podporu firiem, očakáva však od ministerstva hospodárstva nejaký plán.

„Finančné kompenzácie sú o peniazoch, a tie sú na ministerstve financií. Ja podporujem akékoľvek kompenzácie a akonáhle ministerstvo financií uvoľní peniaze, tak my ich radi doručíme firmám, ktoré sú najviac postihnuté vysokými cenami energií,“ povedal po rokovaní vlády Sulík.

rodina, falošný úsmev, šetrenie, prasiatko Čítajte viac Ceny energií pre ľudí výrazne narastú. Krajniak prvýkrát uvažuje nad špeciálnymi dávkami

Ministerstvo financií však najprv požaduje od ministerstva hospodárstva nejaký plán podpory firiem postihnutých vysokými cenami energií. „Tieto tanečky už máme za sebou. Vieme ako to funguje. Pokiaľ máme nájsť peniaze na hlúposti typu očkovacia lotéria, tak tie sa nájdu vždy a na rozumné veci nie sú. Ja týmto nebudem zabíjať čas,“ odkázal svojmu ministerskému kolegovi Sulík.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #energie #ceny #Slovensko #Richard Sulík #Igor Matovič